2011. szeptember 10., szombat

Töltött cukkini kecskesajttal


Mostanában az egyik kedvencem. Ha időt akarsz spórolni, előtte nap érdemes bolognai spagettit készíteni és a raguból eltenni másnapra ehhez.

Hozzávalók 4 személyre:
-4 cukkini
-1 gerezd fokhagyma
-1 ek olívaolaj
-20 dkg darált hús
-só
-bors
-fél tk őrölt római kömény
-fél cs. petrezselyem
-30 gr durvára vágott fenyőmag
- 1 dl fehérbor
-10 dkg kecskesajt

-a cukkini véget levágjuk, megmossuk, és kb. 5 cm vastag szeletekre vágjuk, belsejét kikanalazzuk
-a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, rátesszük a darált húst, keverjük, sózzuk-borsozzuk és római köménnyel fűszerezzük
-a petrezselymet finomra vágjuk és a durvára vágott fenyőmaggal a húshoz keverjük, majd megtöltjük a cukkini hengereket
-tűzálló tálba helyezzük őket, meglocsoljuk a borral, és mindegyik tetejére kecskesajt szeletet teszünk
-légkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük

A cukkini roppanós marad, a sajt barnára sül - isteni!

2011. szeptember 8., csütörtök

Kecskesajtos-zelleres tonhalkrém


Sokszor kísérletezgetek ízekkel, főleg uzsonnára. Mivel kaptam finom natúr kecskesajtot, amit a holnapi ebédemhez szereztem bele alapvetően, egy darabot lecsíptem belőle és nagyon jó ízhatású krémet kaptunk ezáltal.
A krém elkészítése 1 perc, és a lányom is szívesen ette. Tönköly pirítóssal tálaltam, mellé még zöldségekkel.

7 dkg kecskesajt
2 db 80 gr-os Calvo tonhalkonzerv
1 nagyobb gerezd fokhagyma
6 nagyobb zeller levél
pici só

Összeturmixoljuk és voilá:-)

2011. szeptember 6., kedd

Rókagomba felfújt padlizsánnal és metélőhagymával


Egy ideje nem ehettem gombát a homeopata dolgok miatt, de most már igen! Úgyhogy nyomban elkészítettem ezt az isteni receptet - megbeszéltük Atival, hogy csatlakozik hozzám a kímélő étrend projektben:-)

Hozzávalók 4 személyre (én a felét készítettem):

500 gr rókagomba

1 padlizsán
7 szál snidling
3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
200 ml zöldségleves
2 tojás
150 gr gouda sajt

- a rókagombát megtisztítjuk, tisztára dörzsöljük és kevés sós vízben 5 percig főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük
-a padlizsánt megmossuk, megtöröljük, 1 cm vastag karikákra vágjuk - ezeket enyhén sózzuk és állni hagyjuk 15 percig
-ezalatt a snidlinget aprítjuk, a paradicsomot kis kockákra vágjuk
-a vörös és fokhagymákat az olajon megpirítjuk
hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomot, a gombát, snidlinget, majd 3 percig erősen pirítjuk
-felöntjük a zöldséglével, levesszük a tűzről
-hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a két tojást

mindezt hőálló tálba öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Rókagombát nem mindenhol lehet kapni, szerintem a csiperke is ugyanolyan jó hozzá.

2011. szeptember 4., vasárnap

Újra itt:-)


Több hónapos kihagyás után újra folytatom kis blogomon a receptek írását. Egyrészt jólesett, hogy sokan szóltak, ne hagyjam abba, másrészt most vagyok képes a két kicsi mellett újra lopni egy kis időt abból a kevésből is. De van még egy másik ok is: elkezdtem a kifejezetten zöldség alapú ételek felkutatását, és jelentem, vannak nagyon fincsi különlegességek a tarsolyomban. Nem uncsi, nem megszokott, hanem izgalmas, egészséges...persze emellett azért más is kerül a fazékba, illetve a blogra.
Related Posts with Thumbnails