hozzávalók:
• 1 db közepes cékla
• 3 evőkanál zabpehely
• 1 db alma
• pici méz
• néhány csepp narancslé
• kb. 1 dl tejföl
Elkészítés
A céklát folyó víz alatt megmosom, nagyobb darabokra vágom és kevés vízben, héjával együtt felteszem főni (de sütheted is!).
Az almát meghámozom és rövid idő alatt megpárolom a zabpehellyel (1-2 perc csak).
A megfőtt céklát meghámozom, a megpuhult zabpehellyel és a párolt almával összeturmixolom, végül a tejfölt is hozzáadom. Kevés mézzel édesítem, a kicsavart narancs levéből néhány cseppel savanyítom.
Nagyon jó ízű és állagú lesz ez a "pempő", ezért sokoldalúan kihasználható.
Tízóraira, uzsonnára magában, ebédre hússal, rizshez/tésztához.
Én ma halhoz ettem ebédre, Bori tízóraira kapta, tátott szájjal ette:-)