2012. február 7., kedd

Almás zellerkrémleves rozmaringgal, pirított dióval


Most így télen elképesztő módon kívánom a meleg leveseket - nemhiába, a szervezetünk tudja mit kell neki adni:-)
Általában a hét végén kitalálom előre, hogy a következő héten milyeneket fogok főzni, és délelőttönként Bori kicsi alvása alatt készítem el őket :-)

Ez egy nagyon finom kombináció, a rozmaring pikánssá teszi, a pirított dió pedig maga a csúcs:-)

Hozzávalók kb. 6 csészéhez:

-0,5 kg zellergumó (kb. egy nagy)
-0,5 kg alma (kb. 5 db kicsi)
-2 dkg vaj
-1 ek olívaolaj
-1 l zöldség alaplé
-2 dl tejszín vagy natúr joghurt
-fehér bors (vagy ami van otthon)
-pár rozmaring szál

-melegítsd fel a vajat és az olajat egy lábosban és a felkockázott zellert pirítsd pár percig rajtuk
-add hozzá a felkockázott almákat és öntsd fel az alaplével
-fűszerezd borssal és dobd hozzá a rozmaring leveleket
-fedő alatt főzd addig, amíg a zeller megpuhul (min. fél óra)
-pürésítsd botmixerrel, öntsd fel a tejszínnel és forrald össze a levest
-a közben megpirított dióval tálaljuk



-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails