2012. február 7., kedd

Krumplis-baconös frittata kakukkfűvel


Az utóbbi időben megint kísérletezgetek a gyerekek számára is tetszetős, finom és egészséges uzsonna félékkel:-)
A frittata-félék szerencsére nagyon ízlenek mindenkinek - érdekes, hogy amikor Hella volt kicsi, nem ette meg a rántotta-szerű ételeket, míg Bori minden további nélkül:-)

Hozzávalók:
-1 diónyi salotta hagyma, ha nincsen, akkor vöröshagyma
-5 dkg bacon apróra vágva
-2 dkg vaj
-1 el olívaolaj
-40 dkg burgonya reszelve
-egy marék parmezán
-3-4 db aszalt paradicsom, ha nincsen, egy nagy apróra vágva
-4 tojás
-0,5 dl tejszín
-só, bors

- előmelegítjük a sütőt 180 fokra
-a burgonyát nagy lyuku reszelőn lereszeljük (hát igen, ez az egy amit nem igazán szeretek:-)
- a vajat és az olívaolajat megmelegítjük serpenyőben, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát
-rádobjuk a szintén apróra vágott bacont és a krumplit
-10 percig sütjük őket – utána kihűtjük
-közben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sajtot, a tejszínt és a paradicsomot (+ én petrezselymet is szoktam)
-sózzuk, borsozzuk
-a két masszát összeforgatjuk, és sütőpapírral bevont tortaformába öntjük
-25 perc alatt készre sütjük – legjobb melegen tálalni

Frissen vágott zöldfűszereket szórok a tetejére, legalább is a sajátoméra. Kakukkfűvel isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails