2009. december 30., szerda

Mascarponés padlizsánkrém



A padlizsánt 200C°-os sütőben 20-30 percig sütöm, majd letakarva kihűtöm.
Serpenyőben 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát megpirítok, majd összeforgatom a megpucolt padlizsán húsával (mindig fából készült kaparóval kapargassuk ki a héjából!).
Sóval, borssal, citromlével ízesítem, mascarpone sajttal pépesítem - ha nincsen otthon mascarpone, tejszínnel és/vagy tejföllel (+ kis liszttel habarva) is kikeverhető.

2db házi kenyeret megpirítok, a tányér közepére vegyes salátát teszek, körbe rakom a pirítósokkal, majd kanállal formázott krémet teszek rá.
Friss kaporral díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails