2011. szeptember 10., szombat

Töltött cukkini kecskesajttal


Mostanában az egyik kedvencem. Ha időt akarsz spórolni, előtte nap érdemes bolognai spagettit készíteni és a raguból eltenni másnapra ehhez.

Hozzávalók 4 személyre:
-4 cukkini
-1 gerezd fokhagyma
-1 ek olívaolaj
-20 dkg darált hús
-só
-bors
-fél tk őrölt római kömény
-fél cs. petrezselyem
-30 gr durvára vágott fenyőmag
- 1 dl fehérbor
-10 dkg kecskesajt

-a cukkini véget levágjuk, megmossuk, és kb. 5 cm vastag szeletekre vágjuk, belsejét kikanalazzuk
-a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, rátesszük a darált húst, keverjük, sózzuk-borsozzuk és római köménnyel fűszerezzük
-a petrezselymet finomra vágjuk és a durvára vágott fenyőmaggal a húshoz keverjük, majd megtöltjük a cukkini hengereket
-tűzálló tálba helyezzük őket, meglocsoljuk a borral, és mindegyik tetejére kecskesajt szeletet teszünk
-légkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük

A cukkini roppanós marad, a sajt barnára sül - isteni!

2 megjegyzés:

  1. Eszterkém, kipróbáltam, isteni!!! Köszi!
    (tettem még a raguba répát is, next time még zellert és gombát is fogok)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails