2011. október 15., szombat

Citromos-áfonyás "egészséges" muffin


Mióta a homeopata kúrát csinálom, eléggé megcsappant számomra az édességek és egyéb nyalánkságok sora...mármint ami készen kapható. Így akkor sütök, ha van egy kis időm. Csak graham vagy tönköly liszt jöhet szóba és nádcukor. Valamint az a pár gyümölcs, ami jó a "testemnek" jelenleg. Így kombináltam ki a citromos-áfonyás muffint és jelentem, eddig ez a best ever!!!

Hozzávalók:
15-20 dkg áfonya
2 nagy citrom reszelt héja és egyik facsart leve
1 pohár natúr activia
3 tojás
30 dkg graham liszt
15 dkg nádcukor
15 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 mk szódabikarbóna

A tojásokat a cukorral egy tálban elektromos habverővel max. fokozaton 3 perc alatt habosra verjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a puha vajat is.
A lisztet sütőporral, a szódabikarbónával összeforgatjuk és az előzőhöz adjuk.
A citrom héját reszeljük, levét facsarjuk és a tésztát lágyra keverjük velük.

Egy 12 személyes muffin sütőt kibélelünk papírkákkal és úgy töltjük meg a masszával, hogy félig-háromnegyedig legyenek (azaz mindegyikbe 1 evőkanálnyi massza kell kb).
Ekkor teszünk mindegyik kosárka tetejére gazdagon az áfonyából, legalább 6-7 szemet. Szépen beleivódik majd a tésztába.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Miután lekapcsoljuk a gázt, hagyjuk kihűlni őket a formában (ha sikerül:-)).

Nekem 22 db lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails