2011. október 9., vasárnap

Körtés édeskömény saláta kaporral


Első olvasatra lehet h bizarr kombinációnak tűnik, de nem az, sőt, igazi különlegesség! Pikáns, érdekes, érdemes kipróbálni magában vagy köretként!

Hozzávalók:
1 nagy édesköménygumó vékonyan szeletelve
1 nagy körte szeletelve
4 szárzeller felvágva

öntet:
3 ek olívaolaj
3 ek friss citromlé
1 csapott ek kapor
1 csapott ek rozmaring
só, bors

Az édesköménygumóról levágjuk a szárvégeket, az aljáról pedig épp h csak a végét.
Felülről lefelé kettévágjuk, eldobjuk a torzsáját, a megmaradt részt mossuk és felszeleteljük.
A zellerszárat is jól megmossuk, szeretnek benne megtapadni a csúnyaságok, majd apró darabokra vágjuk. A körtét úgyszintén.
Az öntetet kikeverjük, ráöntjük a salátára és hagyjuk az ízeket összeérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails