2011. október 6., csütörtök

Padlizsánpörkölt rozmaringos galuskával


Zöldséges egytál, hamar, laktatóan, egészségesen.

Hozzávalók 2 személyre:
-egy nagyobb vagy két kicsi padlizsán
-3 paprika felvágva
-3 paradicsom felkockázva
-kicsi fej hagyma aprítva
-2 gerezd fokhagyma
-3 ek olívaolaj
-1 csapott ek fűszerpaprika
-1 dl natúr activia
-petrezselyemzöld
-só

galuska: graham lisztből készült. Egy tojással keverj ki annyi lisztet, amennyit felvesz, de még tudod kevergetni. Apríts bele friss, apróra vágott rozmaringot és így főzd ki. Nagyon guszti a pettyes galuska.

A hagymát üvegesre pirítjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 1 dl vízzel. Belekeverjük az összevágott paprikát és paradicsomot, hozzáadjuk a felvágott padlizsánt és a fokhagymát. Fedő alatt kb. negyed órát puhítjuk. Hozzáöntjük a joghurtot, meghintjük a petrezselyemmel. Galuskával tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Csúcs. Amióta ettem a cukkini paprikás oda vagyok a zöldséges paprikásokért

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails