Nem tudom ki hogy van vele, de nálam cukkini mindig van a hűtőben. Mindenhez felhasználható, húshoz, leveshez, szóval nagy kedvenc. Szeretek uzsonnára meleg ételt készíteni, amit a gyerekek is szeretnek, nem tart sokáig, és finom is. Na ez éppen ilyen. Még Borika is megkóstolta a 4 fogával 9 hósan, és nyammogta:-)
Ki lehet próbálni mást zöldséggel is, vagy vegyesen.
Hozzávalók (kb. 15 db-hoz):
2 nagy cukkini
15 dkg pannónia sajt
fél cs. petrezselyem
2 tojás
só, bors
2 ek zsemlemorzsa (vagy amennyit elbír, nálam jöhet 3-4 ek is)
A cukkinit mossuk, hámozzuk, nagy luku reszelőn reszeljük a sajttal együtt.
Aztán bele mindent egy nagy tálba, összegyúrjuk őket.
Ne legyen nagyon puha a massza, de azért nem kell telepakolni zsemlemorzsával sem. A 3-4 ek max. elég.
Olajat forrósítunk egy serpenyőben, közepes lángon, és kanállal halmokat merünk a masszából.
Pirulásig sütjük, majd fordítjuk őket.