2010. március 20., szombat

Citromfüves csirkecomb sült körtével



Hozzávalók:

Csirke: két nagy egész csirkecomb, olíva olaj, citromfű, só, kis fehérbor, kis balzsamecet
Burgonya: 4 nagyobb darab, só, rozmaring ágak
+ 1 körte

Besózom a csirkéket, majd bekenem őket először az előre kikevert citromfüves-olajos szósszal, majd a balzsamecettel és letakarva állni hagyom.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Közben megpucolom a krumplikat, kiolajozok egy nap lapos tepsit, ráöntöm a feldarabolt burgonyákat, beleforgatom őket az olajba, sózom és rászórom a friss rozmaringot.
Egy kisebb tepsibe olajat öntök, ráteszem a combokat, löttyintek rá egy kis száraz fehérbort, alufóliával letakarom.
Egyszerre teszem őket a tepsibe, a burgonyákat alulra, a husikat felülre.

Fél óráig mindkettőt alufólia alatt sütöm 180 fokon, majd leveszem róluk, és ekkor a husik mellé odarakom a felvágott körtéket.
A husikat megszurkálom, a burgonya tallérokat lapos fakanállal fordítgatom, és kb. 1 óra alatt megsütöm őket.
A végén csak felül pirítok mindent min. 5 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails