2010. március 1., hétfő

Diós-gorgonzolás tagliatelle rukolával



A gorgonzola nagyon intenzív, én szeretem sokféle ételbe beletenni, de csak keveset.
Ennél a szósznál azonban Ő főszereplő.
A pirított dióval remek páros, a rukola pedig csak hab a tortán:-))
Egyik kedvenc tésztám.

Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg gorgonzola
4 ek főzőtejszín
1 marék pirított dió
2 marék rukola

szerecsendió

Az összetört diót kis olajon megpirítom, félreteszem, kihűtöm.
Odateszek vizet forralni a tésztának, és amikor már beletettem a lobogó vízbe a tésztát pár perce, akkor állok neki a szósznak:
A gorgonzolát és a kevés tejszínt megolvasztom nagyon kis lángon, sózóm, megszórom egy késhegynyi szerecsendióval, és már rakom is bele a megfőtt tésztát.
Összekeverem őket, frissen, melegen tálalom úgy, hogy a tetejére szóróm a pirított diót és a rukolát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails