2010. február 26., péntek

Mézkaramellben sült banán



Ízélmény! Roppanósra sült banán, mézes-fahéjas mázban, pont úgy és annyi, hogy nem lesz 'gay', nem lesz sok, hanem a banán ízét szépen kiegészíti.
Legközelebb más gyümölcsökkel is kipróbálom, vegyesen.

Hozzávalók:

* 2 nem túl érett banán
* fél evőkanál olaj
* 2 evőkanál méz
* néhány csepp friss citromlé
* kevés fahéj

Elkészítés:
A banánokat negyedeljük (hosszában és keresztben is félbevágjuk).
Serpenyőben az olajat és a mézet felhevítjük.
Megcsepegtetjük kevés citromlével.
Mikor már kellően felmelegedett a szirup, beletesszük a banándarabokat.
Mindkét oldalukat jól átsütjük, tálalás előtt megszórjuk fahéjjal.
Kistányérra tálalva meglocsolhatjuk a maradék mézkaramell sziruppal.
Forrón kínáljuk!

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails