2010. február 1., hétfő

Reform sárgarépaleves



A napokban elhatároztam, hogy felkészülök a tavaszra. Testileg, lelkileg. Ugyanis nagyon elegem van a hidegből, a szürkeségből, latyakból, az emberekből áradó közönyből.
Lelki szemeim előtt a napfény, színek, illatok lebegnek, az, ahogy hátramegyek megnézni, kibújt-e már valamelyik virágpalántám (a fehér tulipánt különösen várom, a kedvenc virágom), vagy ahogy messziről érzem a fűszernövények illatát...
A testi vonal jelenleg abban merült ki, hogy előszedtem azokat a dvd-ket, amikhez kedvem lenne. Jóga, Béres torna. Oké, akkor naponta váltom őket, min. 20 perces verziókkal.
Emellett azt is elhatároztam, hogy naponta más zöldséget helyezve a fókuszba elkezdem a kalóriaszegény, ám egészséges, relatíve gyors és finom ételek gyártását.

A heti zöldség listám már megvan, amivel kezdek: a répa (és zeller).
Az emberek többségének kimerül ennek a karotinban magas zöldségnek az evése néhány húslevesben agyonfőzött karikában.
Pedig érdemes próbálkozni mással is.
Kétfélét készítettem: levest (Shape) és "főételt".

Mivel a répának a színét is imádom, a csésze leves olyan volt, mintha egy kicsit a napba kortyolna az ember - egészen feltöltött, átjárt!

Hozzávalók egy csésze leveshez:

egy kis fej hagyma
15 dkg répa (2 db)
1 dl facsart narancslé
olívaolaj
1 ek tejföl
reszelt gyömbér
ha szereted, tehetsz bele egy kis fahéjat és őrölt köményt is

Pucold meg a hagymát és a répát, karikázd fel és kicsi olívaolajon tedd oda őket párolni. Amikor üvegesek lesznek, ad hozzá a narancslevet (szerintem nem elég az 1 dl, minimum kettő kell) és hagyd őket 20 percig párolódni. Pépesítsd botmixerrel, ízesítsd sóval, borssal. Tálaláskor tegyél bele egy kis tejfölt és reszelt gyömbért.

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails