Visszatértem egy hetes szekszárdi vizitemből és szemrevételeztem a hűtő tartalmát.
Villámgyorsan meg kell enni néhány zöldséget, tehát jöhet a sült zöldség, köretnek avagy főételnek, ki hogy kívánja, mindent bele, ami azért harmonizál is egymással:
3 sárgarépa
1 fej karalábé
1 nagyobb cékla
3 gerezd fokhagyma
3 ek natúr joghurt
zsálya, bazsalikom, só
vaj
Összevágok minden zöldséget kisebb és vékonyabb karikákra illetve darabkákra és egy keskeny csík vajon kb. 20 perc alatt puhává párolom őket. A fokhagymát az utolsó pár percben teszem bele, karikákra vágva.
Amikor kész, az előre bekevert(szoba hőmérsékletű)joghurtos mártással leöntöm és már ehetjük is.
A cékla azért befogja a többi zöldség színét, de az ízek megmaradnak:-)))
Gyerekeknek is adható, kislányom szívesen eszi a céklát is, répát is...
de jó látni ezt a sok szép piros és bordó árnyalatot! látom, a sárgarépa "alkalmazkodott" a céklához :)
VálaszTörlésa tányér is menő.
a répa még talán tartotta is magát valamennyire, a karalábé alárendelődött:-)))
VálaszTörlésbehódolt :)))
VálaszTörlés