2010. február 15., hétfő

Sült zöldségek fűszeres joghurtos mártásal



Visszatértem egy hetes szekszárdi vizitemből és szemrevételeztem a hűtő tartalmát.
Villámgyorsan meg kell enni néhány zöldséget, tehát jöhet a sült zöldség, köretnek avagy főételnek, ki hogy kívánja, mindent bele, ami azért harmonizál is egymással:

3 sárgarépa
1 fej karalábé
1 nagyobb cékla
3 gerezd fokhagyma
3 ek natúr joghurt
zsálya, bazsalikom, só
vaj

Összevágok minden zöldséget kisebb és vékonyabb karikákra illetve darabkákra és egy keskeny csík vajon kb. 20 perc alatt puhává párolom őket. A fokhagymát az utolsó pár percben teszem bele, karikákra vágva.
Amikor kész, az előre bekevert(szoba hőmérsékletű)joghurtos mártással leöntöm és már ehetjük is.
A cékla azért befogja a többi zöldség színét, de az ízek megmaradnak:-)))
Gyerekeknek is adható, kislányom szívesen eszi a céklát is, répát is...

3 megjegyzés:

  1. de jó látni ezt a sok szép piros és bordó árnyalatot! látom, a sárgarépa "alkalmazkodott" a céklához :)
    a tányér is menő.

    VálaszTörlés
  2. a répa még talán tartotta is magát valamennyire, a karalábé alárendelődött:-)))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails