2010. február 8., hétfő

Spenótos tészta pirított sonkával, csirkével



Szeretem ezt a jó kis vegyes szószt, mert a spenót mellett tényleg kiérezni a pörkölt sonkát is...pasiknak talán így könnyebben beadható a spenót:-) akinek nincsen kisgyereke, aki vele eszik, javaslom, hogy a sonkát ne darálja le, hanem pörkölve tegye bele a végén.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 doboz parajkrém (450 gr)
fél csirkemell
1-2 szelet sonka
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma

olívaolaj
30 dkg tészta, tetszés szerinti (én tagliatelle-ből szeretem, anyáéknak spagettijük volt)

-feldarabolom és megfőzöm a csirkét
-közben egy kis olíván megpirítom az apróra vágott sonkát
-odateszem a tésztához a vizet
-egy keverőtálba öntöm a parajpürét, a csirkemell darabokat és a pirított sonkát és botmixerrel összepürézem őket
-kis olíván megpirítom a fokhagymákat, hozzáadom a pürézett krémet, majd 1-2 perc múlva felöntöm a tejszínnel, sózom és rottyantok rajta egyet
-a kifőtt tésztát a püréhez keverem, főzöm őket együtt pár percet és így tálalom
-bármilyen sajtot reszelhetünk rá

Gyerekek is imádják:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails