2010. február 10., szerda

Spanyol cukkinis tortilla



Már kinéztem egy ideje a spanyol tortilla ötletét, először, mint szerintem sokan, a "Tapas" című szakácskönyvből.
Rengeteg szakácskönyvem van amúgy, de mostanában az internetet is előszeretettel használom, akár, ha csak egy alapanyag van, amiből szívesen készítenék valamit.
Kíváncsi voltam, mennyire laktató ez az étel, kellene-e mellé még valami, vagy így magában is klasszul funkcionál.
Anyukám közölte, tőle azt főzök, amit akarok, így hát akkor nekiálltam ennek.

Hozzávalók:
-2 db közepes burgonya
-1 kis fej hagyma
-1 cukkini
-4 db tojás
-10 dkg kecskesajt
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-só, frissen őrölt bors
-kb. fél dl olívaolaj

-A megtisztított burgonyát felvágtam gyufaszál vékonyra, de lehet karikákra is szeletelni, vagy uborka gyalun legyalulni. A hagymát apróra vágjuk.
-Egy kb. 25 cm átmérőjű teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd takarék lángra vesszük és a burgonyát a hagymával együtt beletesszük és 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
-A cukkinit héjastól hosszában vékonyan felszeleteljük.
-A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a sajt háromnegyedét.
-Amikor a burgonya megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és a zúzott fokhagymát és kb. 3 percig együtt sütjük a zöldségeket, hogy a cukkini kicsit puhuljon, de ropogós maradjon.
-Ekkor a lángot felerősítjük és a zöldségekre öntjük a tojásos keveréket és elegyengetjük a tetejét. A lángot ismét visszavesszük. Amikor a tortilla alja már piros (ezt ugye nem látni, az a fő, hogy együtt mozogjon az egész massza összesülve a serpenyőben), egy tányér segítségével megfordítjuk és az eddig felül lévő részt is megsütjük (vagy kiöntjük egy tányérra, átborítjuk egy másikra és vissza a serpenyőbe). A maradék sajttal megszórjuk és készre sütjük.
-Akkor lett igazán jó, ha teljesen összeáll és szépen tudjuk szeletelni.

Nekünk elég volt magában ebédre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails