2010. február 1., hétfő

Gyömbéres bulgur zöldségekkel



A bulgurra és annak jótékony hatásaira Ányez barátnőm hívta fel a figyelmemet még vagy fél éve, be is spájzoltam belőle és gyakran készítek belőle ezt-azt.
Így hát a következő sült ki belőle:

Hozzávalók 1-1,5 (!) személyre:
2 nagyobb répa
fél zellergumó
1 nagyobb szál póréhagyma
fél csokor petrezselyem
fél csésze bulgur
1 tk gyömbér
1 tk frissen reszelt parmezán
2 ek vaj


Két vonalon indulunk.
Meghámozom és felkarikázom (lehet reszelni is) a répákat és a zellert, a póréhagymát is kis szeletkékre vágom.
A megolvasztott vajon odateszem a a répakarikákat párolni, amikor kicsit puhult, jöhet a zeller, majd kicsit később a hagyma (igen, őt nem a legelején dobjuk a tűzre). Idő, amíg szépen megpuhulnak.
Közben fél csésze bulgurt 1 csésze vízzel, kis sóval és egy tk reszelt gyömbérrel odateszünk főzni. Amikor látjuk, hogy majdnem felvette a vizet, elzárjuk és hagyjuk magától megduzzadni.
Amikor az összes vizet felvette, hozzákeverjük a zöldségekhez, a tetejére petrezselymet szórunk, tálalásnál pedig reszelünk rá parmezánt.

Ha marad, jó lesz uzsira...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails