2010. február 17., szerda

Kelbimbó kecskesajttal



Nagyon kívántam már ezt a vitaminokban kiemelkedően gazdag zöldséget és a szééép ZÖLD színét is:-).
Nem volt ez mindig így, de aztán valahogy megszerettem.
Mindig vajon párolom, nagyon jót tesz neki.

Hozzávalók:
2 közepes burgonya
30 dkg kelbimbó
1 ek kecskesajt
bármilyen maradék sajt: én tettem bele camembert szeleteket és reszelt trappistát is
1 dl zöldség alaplé
1 ek szója főzőalap/ tejföl is lehet
szerecsendió, kakukkfű, só

A héjában sült burgonya szeleteket beletesszük egy tepsi aljába karikákra vágva.
A kelbimbót előre vajon félkeménnyé megpárolom, majd ráteszem őket a krumplira.
A zöldséglevet összekeverem a kecskesajttal, a szója alappal és a fűszerekkel, ráöntöm a halom tetejére, rápakolom a fent említett sajtokat és be a sütőbe.
180 fokon 20 percig sütöm.

Néhány érdekesség a kelbimbóról:
http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Kelbimbo_egy_egeszseges_ajanlat_telre?aid=20061213120702

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails