Alapvetően imádom a paradicsomot, de nem ezeket a most kapható, se íze, se bűze fajtákat. Még érzem az ízét a gyerekkorombelieknek, vajon hova tűntek???
Sajnos, most be kell érnem néhány silányabb alannyal, mert ez a sajtos szósz azért azzal az igazi.
Gnocchi nekem a mélyhűtőben volt, mert mindig úgy csinálok, hogy lefagyasztok pár adagot és csak előkapom.
Az alaprecept megtalálható a Csiperkés házi gnocchi receptemnél.
Szósz- hozzávalók 2 személyre:
2 nagyobb paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 ek kék sajt (márvány)
1 ek brie sajt
1 nagy egész mozzarella golyó
1 dl szója főző alapkrém (soja finesse - mostanában ezt használok főzőtejszín helyett)
petrezselyem
só, szerecsendió
pici olaj
A fokhagymát pici olajon megpuhítom, rádobom a meghámozott, kimagozott és felvágott paradicsomokat.
Pár perc után beleteszem a szójakrémet, összekeverem őket, majd rádobálom az összes sajtot vékony szeletekre vágva.
Alacsony lángon forrva megvárom, míg a sajtok elolvadnak és a szósz besűrűsödik.
Ezután jöhet a só és egy késhegynyi szerecsendió (ki ne hagyd!).
Ha készen van, belekeverem a gnocchit, hogy kicsit összeérjen a szósszal, majd apróra vágott friss petrezselyemmel díszítve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése