Végre volt időm elmenni friss garnélát venni.
Mialatt nézegettem a tengeri herkentyűket, kislányom a bevásárlókocsiban üldögélve a halakat leste a nagy akváriumokban:-).
Rengeteg garnélás recept létezik, nekem ez egy nagy kedvencem.
Hozzávalók 2 főre:
* 30 dkg tisztított, nyers garnélarák
* 2 gerezd fokhagyma áttörve
* ½ csokor petrezselyem
* 2 evőkanál olívaolaj
* 5 dkg vaj
* só
Valamint tészta ízlés szerint.
Elkészítés:
A rákokat megtisztítjuk (a páncélt, a farkukat és fejüket leszedjük).
A fokhagymákat összetörjük, elkeverjük a felolvasztott vajjal és egy kis sóval, belepakoljuk a megmosott, megtörölt rákokat.
Hagyjuk fél órát így állni őket, hogy átvegyék egymás ízét.
Közben odarakjuk a vizet a tésztának.
Olívaolajat forrósítunk tepsiben, villával kivesszük a pácból a rákokat és rádobjuk az olajra, pirításig sütjük.
Ezután hozzáöntjük a többi vajas-fokhagymás levet is és kavargatjuk őket.
1-2 perc után hozzátesszük a kész spagettit további 1-2 percre és kész is.
Rengeteg friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése