2010. március 17., szerda

Sárgarépás-almás és sárgarépás- zöld fűszeres lepény




Mostanában valahogy nagyon kívánom a sárgarépát, uzsonnára almával szoktam falatozni....no meg a friss zöld fűszereket is - biztosan amolyan tavaszvárásban van a szervezetem (is) - ezért kinéztem ezt a jó kis receptet...
Felét répás-almásra, a másik felét répás zöld fűszeresre csináltam (kizárólag frissből)...

Hozzávalók 4 személyre:

1 cs. leveles tészta
20 dkg répa (2 db nagyobb)
1 alma
1 hatalmas marék vegyes zöld fűszernövény összevágva: rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl tejszín
2 tojás


A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
A tésztát kiolvasztjuk, aztán belefektetjük egy 24 cm átmérőjű tortaalapba úgy, hogy pereme is legyen.
Sütőpapírt teszünk a tetejére, öntünk rá sütőbabot, majd előmelegített sütőbe 10 percig elősütjük.

Ezalatt elkészül minden további művelet:
A sárgarépát és az almát megmossuk, meghámozzuk, legyaluljuk, a zöld fűszereket aprítjuk.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk és közepes lángon pár percig pirítjuk rajta a répát.
Ezután a felét az almával, a másik felét az aprított fűszerekkel keverjük össze.

Megcsináljuk gyorsan a szószt is: a tejszínt, a sót és a tojásokat kis tálkában összekeverjük.

Az elősütött tésztáról levesszük a babokat, rápakoljuk a zöldségeket, ráöntjük a szószt, és kb. 20 percig sütjük.

Akár főétel, akár előétel, akár uzsi, mindegy is, melegen tálald, isteni!

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails