2010. március 10., szerda

Majorannás krumplifőzelék pirított sonkával



Sokszor az egyszerű a nagyszerű. Szeretem a főzelékeket.
Néha elég 1-2 kicsi változtatás a megszokotthoz képest, és valahogy mindjárt finomabb:-).

Hozzávalók 2 személyre:

* 1 kg burgonya (kb. 4 nagyobb darab)
* 2 dl tejföl
* 2 szelet sonka
* majoranna
* pirospaprika
* 2 kk liszt
* só
* olaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, majd sóval odatesszük főni.
Közben kevés olajon a pici darabokra vágott sonkát megpirítjuk, félretesszük.
Amikor megpuhult a burgonya, leöntjük róla a víz nagyját, összetörjük krumplihámozóval, teszünk hozzá pirospaprikát és majorannát, összekeverjük.
A tejfölbe előre belekeverjük a lisztet, ezzel a rántással besűrítjük, majd újra felforraljuk.
Egy-két percig főzzük, rászórjuk a pirított sonkát és tálaljuk.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails