2010. március 28., vasárnap

Sajtos-szezámmagos és túrós-tökmagos pogácsa



Megfogadtam, hogy tényleg ritkán csinálom, mert nem lehet megállni és csak faljuk őket egymás után...mondjuk a különböző alakú és különböző magokkal szórt pogikért tényleg bezsebelhetjük az elismerést..

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg reszelt sajt
15 dkg túró
1 csomag sütőpor
2 ek só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon a tészta
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, és kettéosztjuk a tésztát.
Egyikhez keverjük a reszelt sajtot, másikhoz a túrót, sózzuk majd annyi tejfölt adunk hozzájuk, hogy a tészta összeálljon.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és különböző szaggatókkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírt teszünk a nagy tepsi aljába, rápakoljuk a pogácsákat, a felvert tojással megkenjük és különböző magvakkal megszórjuk őket.

Előre melegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sülnek.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails