2010. március 15., hétfő

Joghurtos-körtés muffin pirított dióval



Elsősorban kislányom miatt készítettem, mert a pépeket, kásákat már nem nagyon eszi és uzsonnára gyümölcs mellé próbálok neki egészségesebb dolgokat adni - ebből tudok eltenni 1-2 napra neki, mert eláll és finom marad.
Nekem fontos, hogy mit eszünk és inkább megcsinálom, mint olyant vegyek, aminek az eredetéről semmit sem tudok...
Ennél a receptnél a fele liszt teljes kiőrlésű, de legközelebb megpróbálom az egészet azzal, mert így felesben nagyon szépen megdagadt.
Van pár uzsonna variáció a tarsolyomban, úgyhogy majd jönnek az ötletek:-)

Hozzávalók:
30 dkg gyümölcs (most 2 nagyobb puha vilmoskörte, és beletettem egy darab maradék banánt is)
1 pohár natúr joghurt
3 tojás
15 dkg búzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg kristálycukor (lehet kevesebb is)
1 vaníliás cukor
15 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 mk szódabikarbóna

A tojásokat a kétféle cukorral egy tálban elektromos habverővel max. fokozaton 3 perc alatt habosra verjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a puha vajat is.
A lisztet sütőporral, a szódabikarbónával összeforgatjuk és az előzőhöz adjuk.
A körtéket meghámozzuk, megmossuk, kis darabkákra vágjuk és a fentiekhez keverjük.

Egy 12 személyes muffin sütőt kibélelünk papírkákkal és úgy töltjük meg a masszával, hogy csak majdnem legyenek tele.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Miután lekapcsoljuk a gázt, hagyjuk kihűlni őket a formában legalább 10 percig.

Nekem 12 helyett 16 db lett.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg szép nagyok lettek! :) Nagyon kikéne próbálnom már nekem is teljes kiőrlésű liszttel... Remélem megnőnek majd ilyen nagyra :)

    VálaszTörlés
  2. biztosan....és csak bátran a teljes kiörlésű dolgokkal:-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails