2010. március 15., hétfő

Vajas, fokhagymás laskagomba



A napokban vettem egy szép példányt és előételként bruschetta jelleggel fel is faltuk:-)

Hozzávalók 2 személyre:

* 30 dkg laska gomba
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 ek vaj
* 4 nagyobb bazsalikom levél
* kevéske fehérbor
* só
* bors

Elkészítés:
1. A laskagombát megtisztítjuk (nem kell megpucolni, hanem csak le kell vágni a keményebb tönkjeit) és csíkokra vágjuk.
2. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rászórjuk a gombát, meglocsoljuk egy kis fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
3. Amikor levet eresztett a gomba, rányomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, borssal, és a lé nagy részét elpárologtatjuk.
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal, és pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails