2010. március 23., kedd

Kókusztejes mangópuding



Nagyon egyszerű, különleges és egészséges!
Gyerekeknek is adható, sőt, ajánlott:-))

Hozzávalók (4 adag)

1 nagy (kb.60dkg súlyú) érett mangó - én mindig az Auchanban veszem, mert ott tuti van
2 lap zselatin
1dl kókusztej
2 evőkanál méz

A mangót előkészítjük, a húsát felkockázzuk, ezt két módon tehetjük: vagy zöldséghámozóval meghámozzuk, magja mentén leszeleteljük és így vágjuk fel, vagy a lapos mag mentén, héjastul szorosan levágjuk a két ovális felet, azt éles késsel beirdaljuk, kifordítjuk, így könnyen leszelhető kockákat kapunk.
A mangó húsát robotgépben simára pürésítjük.
A zselatint tíz percre hideg vízbe áztatjuk.
Közben a kókusztejet egy kis lábasban felmelegítjük, a mézet is hozzáadjuk.
A zselatint kinyomkodjuk, a meleg kókusztejbe tesszük, abban elkeverjük, így azonnal feloldódik. Összekeverjük a mangópürével és négy kis tálkába, vagy üvegpohárba töltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor megszórhatjuk durvára vágott magokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails