Olyan krémlevest kerestem, ami picit édeskés, hogy kislányom is szívesen egye. Így került az alma a sárgarépákhoz.
Hozzávalók (4 fő részére):
1 kg sárgarépa
1 póréhagyma
1 alma
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt bors, fahéj, szerecsendió
1 liter szárnyas alaplé
1 dl tejszín
A sárgarépát, almát és a póréhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A hagymát megpirítjuk a felforrósított olívaolajon, hozzáadjuk a sárgarépát és az almát, utána felöntjük az alaplével és 20 percig főzzük.
Egy nagyobb keverőtálba tesszük a tejszínt. Amint megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk őket, és az alaplé adagolása mellett botmixerrel összekeverünk mindent.
Sózzuk-borsozzuk, egy nagyon kevés frissen reszelt szerecsendióval és egy fél tk fahéjjal fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg egyet rottyan.
Nagyon finom lett és a színe is olyan szép, hogy az ember rögtön lapátolni akarja:-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése