
Ezt a szót még kimondani is olyan jó! Mangó.
Sokáig egyáltalán nem lehetett kapni, ennyire elterjedt csak az elmúlt években lett. Örüljünk neki.
Színe, illata, aromája egyaránt különleges.
Egy ideje sokoldalúan próbálom használni, gyümölcsként magában, joghurtban kislányomnak, salátákba, és hát köretnek is.
A mangónak több mint ezer fajtája van, alakja, színe, mérete is változó.
Indiából − ahol több mint 4000 éve termesztik − indult világhódító útjára.
Az indiaiak szent gyümölcsnek, a szerelem szimbólumának tartják.
Így hát ezzel vártam Kriszta barátnémat:-)
Hozzávalók:
1 mangó, 25 dkg mozzarella, 15 dkg rukola, 1 narancs héja és leve, kevés parmezán, 2 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
Mosd meg a rukolát, és szárítsd meg. Csöpögtesd le a mozzarellát, hámozd meg a mangót, és mindkettőt vékonyan szeleteld fel. Egyenletesen helyezd el a rukolát egy tálon, majd rá a mozzarella- és a mangószeleteket. Sózd, borsozd egy keveset, ízlés szerint. A narancslét, a narancs reszelt héját, a balzsamecetet és az olívaolajat kevés sóval keverd össze, és locsold rájuk.
Ha már bepácolódtak valamennyire, tedd őket a pirítósra és végül szórd meg darabos parmezánnal.
Már a sárga-fehér-zöld színek kavalkádja is mesésen néz ki a tányéron...
Eszterem, nagyon klassz!!! A rukolát egy k-val írják, ez a mániám mostanában, és hát egy gasztroblogon ezt muszály jól írni :-)
VálaszTörlésCsak így tovább.
Pussz
köszi, valószínüleg siettem és nem figyeltem...Te is biztosan véletlenül írtad a muszájt ly-val :-)...puszka
VálaszTörlésEz saját ötlet-recept? Nagyon kreatív. Gratula!!!!
VálaszTörlés:)
úgy találtam anno egy blogon, de már nem emlékszem melyiken:-) igen, nagyon érdekes íz-hatás:-)
VálaszTörlés