2010. január 14., csütörtök

Tepsis cukkini virslivel



Már napok óta nézegetem a hűtőben a cukkiniket, ugyanis minden bevásárlásnál veszek párat, mondván, ez mindenbe jó lehet. És tényleg!
Nem akartam semmi extrát ebédre, de zöldség azért legyen benne, így találódott ki ez a rakott tepsis forma.
Mivel a 7végi lasagne-hoz minden darált húsom elfogyott és még nem töltöttem fel a készletet, maradt a jó öreg virsli, amit amúgy kislányom nagyon imád - és meggyőződésem, hogy minden gyerek.
Nem volt kedvem krumplihoz, rizshez, sokszor maga a zöldség a köretünk.

Hozzávalók:
3 db cukkini
1 nagyobb metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
5 db virsli
sajt
5 dkg vaj
1 tojássárgája
2 dl tejföl vagy kefír vagy tejszín
zsemlemorzsa
só, bors, bazsalikom


Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízzel leforrázzuk, leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük és szalvétába nyomkodva leszárítjuk.
A virslit 4 perc alatt kifőzzük és karikákra vágjuk.
A finomra vágott metélő és fokhagymákat vajon üvegesre pirítjuk, sóval,fehér borssal fűszerezzük.
A tejfölt vagy tejszínt az egy tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a bazsalikomot és a megpirított hagymákat (miután kihűltek).
A cukkinit kivajazott jénaiba rakjuk rétegesen, rászórjuk a virsliket, és befedjük a vékony szeletekre felvágott sajttal.
Végül ráöntjük a tejfölös szószt.
Már csak egy dolog maradt: megszórjuk zsemlemorzsával és forró sütőben alufóliával letakarva megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails