2010. január 19., kedd

Kókusztejes csirkemellfilé pirított sonkával és mozzarellás rizzsel



Kicsit különleges, mert a kókusztej érdekes édeskés ízt ad, mégis olyan egyszerű...


Hozzávalók - kb. 2 személynek
Húshoz:
1 csirkemellfilé
fél doboz kókusztej (nekem 1,6 dl-es konzervem van)
pár szelet sonka ízlés szerint
reszelt sajt


Rizshez:
1 zacskó vagy 125 gr rizs
egy kis hagyma fele
vaj
pár mozzarella golyó
fél liter húsalaplé (fél kockából)

A csirkemellet szeletekre vágom, kiklopfolom, kicsit sózom és egy éjszakára beáztatom a kókusztejbe.
Másnap a tepsit enyhén megkenem olívaolajjal, rárakom a szeleteket, leöntöm őket a maradék kókusztejjel.
Lehet úgy is, hogy olívaolaj helyett bacon szeletekre pakoljuk a husikat.
Reszelek rá egy kis sajtot (nem mindegyikre tettem).
A sonkákat kis darabkákra vágom, a tetejükre dobom, nagyon szépen megpörkölődnek.
Alufólia alatt sütöm őket fél órát, majd leveszem és megpirítom a tetejüket.

Közben a rizst is el lehet készíteni:
Kis vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleöntöm a rizst. Keverem őket együtt egy kicsit, hogy a rizs is megpörkölődjön, majd merőkanalanként öntögetem hozzá a húsalaplevet. Nézegetni kell, mikor szívja meg magát úgy a rizs, hogy jöhet a következő kanál.
Mikor kész és jó puha, beleteszek még egy kis darabka vajat, összekeverem és kiöntöm egy tálba.
Az előre felszeletelt mozzarella golyókat hozzákevergetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails