2010. január 1., péntek

A mi karácsonyi lazacunk



Azaz tejszínes, zöld fűszeres, fokhagymával tűzdelt lazac vajas zöldbabbal és krémes krumplipürével.

A mi lazacunk természetesen nagyon egyszerű és nagyszerű:-).

Hozzávalók:
40 dkg lazac
kis zacskó zöldbab - ízlés szerinti mennyiség
2 dl tejszín
zöld fűszerekből 1 tk/féle (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
só, bors, olaj, vaj

krumplipüré: krumpli ízlés szerint (nálunk 4 nagyobb), 1 dl tejföl, 10 dkg ömleszett sajt (legjobb a kimért verzió), kis bazsalikom, só

1a, a lazacot lemosom, sóval bekenem és állni hagyom fél óra-órát.
1b, eközben összekeverem a zöld fűszereket a tejszínnel
1c, a zöldbabot odateszem vajban párolni
1d, a krumplit pedig főni

2, Ahogy letelt az idő, egy hőálló tál egyik felére teszek pici olajat, erre ráhelyezem a sótól lemosott és kicsit borsozott lazacot a bőrös felével, készítek a tetején 4 vágást, ezekbe fokhagymát nyomok. Melléteszem a zöldbabokat, és leöntöm az egészet a tejszínes krémmel.
Alufólia alatt előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. fél órát, majd leveszem az alufóliát és kicsit pirítom még a tetejét.
2, Mialatt a lazac sül, elkészítem a krumplipürét a fent írt összetevőkből.

Fehérborral tálalom, mennyei!

Jó étvágyat!

Eszter
ui: Hellus is nagyon ette, főleg a lazacot:-)))
ui: minket is meglepett, de nem tudtuk megenni az egészet. Ezért holnap készítek a maradékból parajos-lazacos tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails