2010. január 1., péntek

Klári néni-féle tepsis csirkemell




Gyakran készítjük, mert nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni finom....azt hiszem az én szótáramban mostanában gyakran szerepel az "egyszerű és nagyszerű" kifejezés...hiszen amikor az embernek gyereke van, nem jut mindenre annyi ideje, amennyit szeretne, de jól beosztva azért mindennel foglalkozhat.
Szóval nem kell hozzá semmi különleges, mégis ha valamit gyorsan össze akarunk dobni akár vendégeknek, akár magunknak ebédre, ezt nagyon ajánlom:


Hozzávalók:

kb. 6 szelet bacon
kb. 8 szelet csirkemell
egy nagy pohár tejföl
sajt
őrölt paprika, liszt

A csirkemelleket beforgatom paprikás lisztbe és félreteszem.
Egy közepes tepsi aljára bacon szeleteket teszek (olaj helyett), majd rájuk rakom a vékonyra szeletelt és beforgatott csirkemelleket.
A tejfölt kikeverem reszelt sajttal és az egészet a húsra öntöm, szépen elkenve, majd a tetejére külön reszelek még sajtot.

Az egészet be a sütőbe, és kb 200 fokon 40 perc alatt megsül.

Puha, omlós, nagyon fini, elég nagy adag lesz, mi rizzsel szoktuk enni.
Az utolsó falatig mindig elfogyott:-)

Eszter

ui: a kép csak illusztráció, majd legközelebb lefotózom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails