2010. január 1., péntek

Túrótorta (kekszes, áfonyás)



Először Edit barátném szülinapjára akartam készíteni, és hogy tutira menjek, megcsináltam a családnak előző héten. Isteni lett, képen láthatjátok, még jól is nézett ki:-).
De amikor Editét szedtem volna ki a tortaformából, nem ment, és több helyen berepedt...sebaj, azért így is finom volt...

Hozzávalók:

25 dkg keksz, 12 dkg vaj (igazság szeint nekem ezekből több kellett, úgy 35 dkg keksz és 20 dkg vaj), 30 dkg bogyós gyümölcs

Töltelékhez? 25 dkg túró, 25 dkg krémsajt, 2 kk reszelt citromhéj, fél dl citromlé, 17 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tejföl

1, ledaráljuk a kekszet, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat és összegyúrjuk. Szétnyomkodjuk egy 22-es tortaformában és lehűtjük fél órára.
2, előmelegítjük a sütőt 160 fokra
3, elkészítjük a tölteléket:
A túrót összenyomkodjuk kicsit, hozzátesszük a krémsajtot, citromhéjat és cukrot. Botmixerrel )nem szükséges feltétlenül) simára keverjük, közben hozzáadjuk a tojást, tejfölt és citromlevet.
4, beleöntjük a tölteléket a tésztába és 1 és 1/4 óráig sütjük. Nyitott sütőnél hagyjuk kihűlni.
5, legalább 3 órára érdemes hűtőbe tenni, de inkább egy éjszakára.
6, tálaláskor a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.

nagggggyon fincsi!

Jó étvágyat!

Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails