2010. január 1., péntek

Zsuzska-féle fetás kifli




Ez a fincsi kifli Zsuzska barátném érdeme.
Egyik látogatásuk során, amikor itt jártak kisebbik lánykájával, ilyent hozott, és hát osztatlan sikert aratott.
Készültem már, hogy megcsinálom, és ma lett végül vendégváró: mind a 16 db elfogyott:-))

Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya
2 dkg élesztő
35 dkg liszt
1 tojássárgája
1 dl tej
5 dkg vaj
csipetnyi só
20 dkg feta sajt
szóráshoz: durva szemű só/köménymag/szezámmag
kenéshez: 1 tojás

A burgonyát áttörjük, keverőtálba tesszük és belemorzsoljuk az élesztőt. Beletesszük az összes többi hozzávalót, és gépi keverővel vagy kézzel összegyúrjuk.
Konyharuhával lefedve 25 percig kelesztjük. Ezután két egyforma cipóra osztjuk, és először az egyiket, majd utána a másikat is kb. 3 mm vékony kör alakúra nyújtjuk.
Ezután 8 egyforma cikkre vágjuk. Alsó felébe kis hasáb feta sajtot teszünk, majd kifli alakban felcsavarjuk. Egész felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezám-vagy köménymaggal, vagy durva szemű sóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!

Eszter

ui: mindehhez kellett az én tünemény kislányom, aki még mindig 2x alszik a nap folyamán és segít nekem abban, hogy süssek-főzzek:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails