2010. január 1., péntek

Csirkés-pestos farfalle



Szeretem az olyan ételeket, sokszor ezek tészták, amikhez szinte mindig minden van a háztartásomban, nem kell külön bevásárolni.
Ez a tészta ilyen, ráadásul gyors és eddig mindig nagy sikert aratott.

Hozzávalók (4 személyre):

1 csomag farfalle
1 csirkemell
3/4 üveg pesto
1 főzőtejszín
15 dgk ricotta sajt
fokhagyma, petrezselyem
parmezán
2 dl száraz fehérbor ( a főzéshez....az evéshez kicsit több:-))

A csirkemellet apró darabkákra vágom, sózom, borsozom, fokhagymás olívaolajon megsütöm, majd félreteszem.
Felteszem a vizet a tésztához, mert a továbbiakban annyi idő sem kell a krémhez, mint a tészta kifőzéséhez.
Kevés olajon megfuttatom a főzőtejszínt a pestóval, majd hozzákeverem a ricottát.
Amikor rottyan egyet, hozzáteszem a csirkét.
Összefőzöm őket, és a kifőzött tésztára öntöm....

A tetejére parmezánt és petrezselymet szórók.

Fehérborral tálalom:-)))

Amire oda jutottam, hogy lefényképezem, már el is fogyott:-))

Jó étvágyat,
Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails