2010. január 1., péntek

Fenséges zöldséges mártogatós




Mennyei sült zöldségek.....mindig próbálok kitalálni újított formát is, hogy ne legyen uncsi mindig ugyanazokat ugyanúgy az asztalra tenni.....sokszor csak ezeket kívánom hús nélkül, ezért összedobtam egy nagyon finom mártogatóst:

hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 kis doboz csiperkegomba
3 paradicsom
5 szál amerikai zeller
kecskesajt
parmezán

Az összevágott zöldségeket a fokhagymán és boron megpároljuk, majd beleöntjük egy tálba, hozzátesszük a kecske (vagy bármi egyéb) sajtot és botmixerrel összeturmixoljuk.
A főtt levet ne tegyük a tálba, mert akkor túl folyós lesz.
Az így kapott masszát egy tálkába öntjük, megszórjuk parmezánnal és rozskenyérre kenve megesszük.
Az a jó benne, hogy vacsira, uzsira, vendégeknek, magunknak mindenhogyan kínálható, nagyon hamar megvan, és olyan zöldségekből csinálhatod, ami éppen van otthon.

Amikor maradt belőle, mert sokat csináltam, másnap kifőztem egy kis barna rizst, hozzákevertem és megvolt az ebéd is.


Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails