2010. január 1., péntek

Narancsos-étcsokoládés süteményhalmok



Próbálkozom karácsonyra valami újat is sütni, ezt ma készítettem elő-sütinek, és hát tényleg jó választás volt. A szomszéd néni is kapott kóstolót, nagyon ízlett neki is:-)))
A porcukor hintés szépen megidézi a téli hangulatot...
Hozzávalók 4 főre

* 20 dkg étcsokoládé
* 15 dkg vaj
* 30 dkg barna cukor
* 4 tojás
* 2 tk vanília aroma
* 2 tk sütőpor
* 1 tk só
* 40 dkg liszt
* egy nagyobb narancs reszelt héja
* kb 8 dkg porcukor egy tálkában


Elkészítés

1. A csokit összetördeljük és a vajjal együtt felolvasztjuk.
2. Belekeverjük a cukrot és ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiknél jól összekeverjük.
3. Beletesszük a vanília aromát és a reszelt narancshéjat.
4. A lisztbe gondosan belekeverjük a sót és a sütőport, majd a lisztet is belekeverjük a tojásos masszába. Érdemes fakanállal, mert a kézről nehezen jön le és így elég sok rátapad.
5. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
6. A pihentetés után a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazzuk a tepsit.
7. Most kezdődik a gyurmázás: egy kanál segítségével méretes diónyi mennyiséget kiveszünk és kezünkkel golyót formázunk belőle. Enyhén kilapítjuk és a felső felét belenyomjuk a porcukorba. Tepsire tesszük, egymástól 4-5 cm távolságra.
8. 12-14 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert megég az alja.

Kb. 60 db lesz, ami nálunk két nagyobb adagot jelent:-)
Pléhdobozban eláll több napig, tehát másnap érkező vendégeknek is kiváló.

Isssssteni! És nagyon szép, rusztikus látvány a repedezett tetejével...

Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails