2010. január 1., péntek

Pulykagolyók vagy pástétom



Nagy híve vagyok a fasírtoknak és egyéb összekevert húsos-fűszeres cuccoknak, mivel anyukám istenien csinálta mindig is, és hát otthonról hozzuk az ízeket...a mostani egy reform változat, mindenféle kenyérbuci mentes fajta:-)))
Lehet őzgerincben készíteni pástétomnak, de golyókat is formálhatsz belőlük, mind2 ugyanolyan finom....mehet előételnek, főfogásnak, ki hogyan szereti...
Eredetileg kifejezetten "hideg-kajának" aposztrofálták, de azért melegen is isteni.

Hozzávalók:

fél kiló darált pulykahús, 4 szelet bacon, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zsemlemorzsa, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem (ha nincsen otthon éppen, ízlés szerint helyettesítsd kedvenc más fűszereddel), 1 kicsi citrom leve és héja - ne legyen túl citrom íze, 1 ek. dijoni mustár


-melegítsd fel a sütőt 200 fokra, és egy kisebb őzgerincet zsírozz meg, majd bélelj ki sütőpapírral
-egy teflonban dinszteld meg a feldarabolt hagymát és bacont, majd tedd félre kihűlni
-egy nagy tálban keverj össze minden hozzávalót, ízlés szerint sózd meg és kanalazd a formába
-kb. 45-50 percig süsd, ezalatt szépen összeáll és átsül. Fordítsd ki egy rácsra, hagyd kihűlni, majd folpackba tekerve tedd a hűtőbe.
Nagyon szépen lehet vágni.

Én zöldbab főzeléket csináltam mellé, máskor rozmaringos krumplikarikákat...

Keverhetsz a masszából húsgolyókat is, ezt lapos tepsiben süsd kb. fél órát...
Ez kiváló gyerekeseknek pld. gyerekzsúrra!
Kicsi golyókat kell formálni és jó nagy adag lesz...esetleg beleszúrni egy fogpiszkálót és arra mást is hozzá lehet tűzködni...

Jó étvágyat:-))

Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails