2010. január 1., péntek

Zabpelyhes keksz



Ez a keksz tényleg teljesen egészséges alapanyagokból és relatíve hamar elkészül. Gyerekeknek is adható!

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely durvára darálva
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 fél kávéskanál szódabikarbóna
pici fahéj
1 fél kávéskanál sütőpor
15 dkg vaj
6 ek barna cukor
1 db tojás
kevés durvára tört dió
10 dkg összetört minimum 80%-os fekete csoki

A zabpelyhet, lisztet szódabikarbónát, fahéjat és sütőport összekeverem. Külön tálba összekeverem a margarint, cukrokat, tojást, csokit és a diót. Az utóbbiba belekeverem az előzőt, diónyi halmokat csinálok belőlük.

Kilapítom, majd kivajazott liszttel megszórt tepsibe teszem őket nem túl közel egymáshoz.

10-12 percig kell csak sütni (míg nem kezd a széle enyhén barnulni) 190 fokon.
Fémdobozban napokig eláll és ugyanolyan finom marad.


Jó étvágyat!


Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails